Uçak Bileti

Kuzey Avrupa’da, İskandinavya Yarımadası üzerinde bulunan İsveç, doğuda Finlandiya ve Bothnia Körfezi, batı ve kuzeyde Norveç, güney ve güneydoğuda ise Baltık Denizi’yle komşu.Ziyaretçilerini huzurlu bir atmosfer sunan İsveç, refah seviyesi, dengeli ekonomik yapısı, özgürlükçü tutumu ve eğitim sistemindeki başarısıyla dünyada yaşamak için tercih edilebilecek en iyi ülkelerden biri. İsveç’e giderken gözünüzü korkutacak tek şey ise kış aylarında içinizi titreten soğuk havası. Eğer soğukla aranız iyi değilse bavulunuzu en kalın eşyalarınızla doldurmak sağlığınız açısından oldukça faydalı olabilir. İşte İsveç’te görebileceğiniz yerlerden bazıları.

İsveç’te Görmeniz Gereken 4 Yer

1. Stockholm

İsveç’in başkenti ve nüfus bakımından da en büyük şehri olan Stockholm’e bağlı 14 ada bulunuyor. Ülkenin kültür sanat, siyaset ve ekonomi merkezi olarak da bilinen bu şehirde yaklaşık bir milyon kişi yaşıyor. Stockholm’de Gamla Stan (Eski Şehir), 13. yüzyıldan kalma su kanalları, Riddarholmen Church, Stockholm Katedrali, Vasterlanggatan ve Österlanggatan caddeleri ile Royal Palace gibi pek çok turistik yer bulabilirsiniz.

2. Malmö

Malmö, İsveç’in en popüler şehirlerinden biri. Ülke nüfusunun yüzde yedisi de bu şehirde yaşıyor. Eğer İsveç’in kültürel dokusunu keşfetme hayali ile bu ülkeyi ziyaret ediyorsanız, Malmö’yü görmeden buradan ayrılmamalısınız. Şehirde görülmesi gereken yerler arasında Malmöhus Kalesi, Storroget Şehir Meydanı, Lilla Torg ve Öresund Köprüsü oldukça ilgi çekiyor.

Mobil Uygulama

3. Göteborg

Ülkenin en büyük ikinci şehri olan ve içinde iki üniversitenin hizmet verdiği Göteborg, 60 bini aşan kalabalık öğrenci nüfusuyla ülkenin öğrenci şehri olarak biliniyor. Şehir, İsviçre’nin güneybatısında, başkent Stockholm’e yaklaşık 4 saat uzaklıkta yer alıyor. Neredeyse tüm şehri saran geniş tramvay ağı ise bu şehri keşfetmek için en keyifli ve kolay araçlardan biri. Yolu Göteborg’a düşenler; Liseberg Eğlence Parkı, Slotsskogen ve Botanik Bahçesi gibi yerleri ziyaret etmeyi de ihmal etmemeli.

4. Gotland

Orta Çağ esintileri taşıyan sokakları, dağcılık ve tırmanış meraklılarını maceradan maceraya sürükleyen outdoor bölgelerinin yanı sıra İbiza gecelerini aratmayan çılgın ve renkli eğlence yaşamıyla da adından söz ettiren Gotland; İsveç’e giden turistlerin ve gezginlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından biri. Gotland’a gittiğinizde Orta Çağ havasını bulabileceğiniz festivallerin bir parçası olarak, bölgenin tarihi ruhunu daha iyi hissedebilirsiniz.

Eğer siz de tarihi dokusu, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bu şahane Kuzey Avrupa şehrini ziyaret edip, huzur dolu sokaklarında keyifli zamanlar geçirmek istiyorsanız, İsveç uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz. Şimdi İsveç’in birbirinden etkileyici sokaklarını keşfetme zamanı.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhabalar,

    Günümüzde mutluluğa dair pek çok yaşam felsefesi popüler olmuş durumda. Daha sade ve düzenli bir yaşam için popüler hale gelen Konmari, Ikigai, Hygge derken ‘’Lagom’’ kavramını da sıkça duyuyoruz. İsveç’ten dünyaya yayılan dengeli yaşam felsefesi Lagom, minimalizmle iç içe bir kavram. Özünde, hayatı sadeleştirerek mutlu olma fikri yatıyor. Minimalizm de öncelikle sanatta ve mimaride ortaya çıkmış bir akımken şimdi bir yaşam tarzı oldu. Eşyadan kıyafete her alanda minimalizmin etkilerini benimsemek mümkün. Lagom da bu noktada bir dekorasyon akımı olarak bilinse de yaşam tarzı haline gelmiş durumdadır. Kelime anlamı olarak; ne çok fazla ne çok az, tam kararında manasına geliyor. Anneannelerimizin azı karar, çoğu zarar sözünü de andırmaktadır. Lagom üzerine yazdığım yazımı izniniz olursa ben de sizinle paylaşmayı isterim:

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here