Uçak Bileti

İzmir’de yaz turizminin gözde adreslerinden biri olan Foça, Milattan Önce 11. yüzyıla uzanan geçmişi ve tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Birçoğu zaman içerisinde yıpranıp harap duruma gelen bu tarihi yapılar, bölgeyi yaz turizminin yanı sıra kültür turizmi anlamında da canladırıyor.

Foça’da Görülmesi Gereken 5 Tarihi Yapı

1. Kybele Açık Hava Tapınağı

Yolu bu bölgeden geçen denizcilerin ibadet ettiği bir yapı olduğu düşünülen Kybele Açık Hava Tapınağı‘nda, kayaya oyulmuş adak havuzu ve denizci fenerlerinin konulması için yapılan küçük nişler bulunuyor. Milattan Önce 580 yıllarda inşa edilen bu tapınakta, Kybele’nin heykelleri ve kabartmaları da yer alıyordu.

2. Şeytan Hamamı

Antik Çağ’da kayalara oyularak yapılmış bir aile mezarı olan Şeytan Hamamı, uzun bir yol ve iki mezar odasından oluşuyor. Foça’yı ziyaret edenlerin uğrak adreslerinden biri olan Şeytan Hamamı içindeki seramik mezarın ise Milattan Önce 4. yüzyılda yapıldığı düşünülüyor.

Mobil Uygulama

3. Pers Mezar Anıtı

Foça merkezinin yaklaşık 7 kilometre doğusunda bulunan Pers Mezar Anıtı, Milattan Önce 4. yüzyıl dönemlerinde Pers etkisi altında kalınarak yapılmış. 2001 yılında restore edilerek ziyarete açılan bu etkileyici anıt, ilçeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

4. Sur ve Beşkapılar

Osmanlı dönemi kalesinin kayıkhane bölümü olan Beşkapılar, Kanuni Sultan Süleyman zamanında onarım görmüş. 1983-1994 yılları arasında da restore edilerek günümüzdeki görünümüne kavuşan bu yapı ve şehrin etrafını çevreleyen surlar, ilçede oldukça hoş bir görünüm oluşturuyor.

5. Tiyatro

Son dönem kazılarında bulunan tarihi tiyatro, Milattan Önce 340-330’lu yıllar arasında inşa edilmiş. Dayanıklılığı ile ünlü tufa taşından yapılan ve Anadolu’nun en eski tiyatroları arasında yer alan bu  yapı, iki ayrı bölümden meydana geliyor. İlçede bu tiyatronun yanı sıra bir tiyatro daha olduğu tahmin ediliyor.

Foça’ya en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı‘nda bulunuyor. Buradan da İzban aktarması yaparak, Foça yönüne giden dolmuşlara ulaşım sağlayabilirsiniz. Unutulmaz bir Foça seyahati için İzmir uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here