Uçak Bileti

Doğanın yeryüzüne olan etkileri birbirinden ilginç yeryüzü şekillerine hayat veriyor. Uzun yılların etkisi sonucunda ortaya çıkan yeryüzü şekilleri doğa severlerin ilgisini çekiyor ve yeni seyahat planlarında belirleyici oluyor.

Dünyanın dört bir yanındaki ilginç kayalıkları her yıl binlerce yerli ve yabancı kişi ziyaret ediyor. Doğa tutkunlarının listesinde olması gereken dünyanın dört bir yanından görülmesi gereken ilginç kayalıklar bu listede…

Dünyada Görmeniz Gereken İlginç Kayalıklar

10. Sagres, Algarve

Portekiz‘in batı Algarve sahilinde yer alan Sagres coşkun denizlerle ve hırçın rüzgarlarla oyulmuş etkileyici uçurumları ile görülmesi gereken bir manzaraya sahip. Koyu mavi Atlantik Okyanusu sadece Sagres’in doğal güzelliğini vurguluyor. Özellikle Algarve’nin diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında izole plajları terk edilmiş gibi görünüyor. Okyanus oldukça güzel fantastik dalgalar üreterek Sagres’in uçurumlarının tadını denizden çıkarabilecek sörfçüler için popüler hale getiriyor.

Mobil Uygulama

9. Skansbukta, Svalbard

Skansbukta’daki Svalbard uçurumlarının ziyaretçileri yemyeşil bir manzara ile öne çıkan engin kayalıklara bakarken keyif alarak tarihi tekrar ziyaret etme şansına sahip oluyorlar. Bir zamanlar kireçtaşı madenine ev sahipliği yapan bölge bir tuzakçı kabinini de içeren sahilde bulunan dönemin eserlerine de sahip. Kaya düşme tehlikesinden dolayı ziyaretçilerin kayalıklara plaj kenarından çıkmamaları öneriliyor. Deniz ulaşımı buraya ulaşmak için en iyi yol.

8. Qingshui Kayalıkları, Tayvan

Qingshui Yamacı o kadar muhteşem ki Tayvan Hükümeti ada ulusunun sekiz harikasından biri olarak görüyor. Pasifik kıyısı boyunca 20 km boyunca uzanan uçurumlar 800 metreden fazla yüksekliğe kadar yükseliyor. Mermer ve gnaysdan oluşan uçurumlar Tanoko Milli Parkı’ndaki tek kıyı yolunun üzerinde. Qingshui Dağı’nın güneydoğu tarafı en dik kısmı. Yürüme yoluna dönüştürülen eski yolun yerine yeni bir tünel yolu açıldı.

7. Dingli Kayalıkları, Malta

Malta‘nın batı sahilinde bulunan Dingli Kayalıkları Malta Adaları’nın en yüksek noktası. Sadece 250 m yüksekliğinde olmasına rağmen uçurumlar en iyi şekilde bir tekneden izlenir. Ancak kayalıklara tırmananlar çevredeki çarpıcı manzaralarla ödüllendiriliyor ve günbatımı uçurumları görmek için özellikle iyi bir zaman. Ayrıca uçurumun kenarında Aziz Mary Magdalene’ye adanmış küçük bir şapel bulunuyor.

6. Mitre Tepesi, Yeni Zelanda

1,690 m uzunluğundaki Mitre Tepesi dünyanın en yüksek deniz uçurumu. Güney Adası’nın Milford Sedresi’nde bulunuyor ve bölgenin en çok fotoğraflanan dağlarından biri. Dağ piskopos şapkasını andırdığı için “Mitre” adını aldı. Bir tekne turu Mitre’nin deniz uçurumlarını görmek için popüler bir yol. Mitre Zirvesi görünüşte birleşen beş zirveden oluşan bir grup.

5. Hornelen, Norveç

Norveç’teki Hornelen Dağları havadan ya da Norveç’in fiyortlarında gezinen bir tekneden çarpıcı manzaralar vadediyor. 860 m yükseklikteki bu görkemli deniz Tepeleri Avrupa’nın en yüksekleri. Uçurumun tepesine gitmek mümkün, ancak gezginler dik ve zorlu olduğu için tecrübeli yürüyüşçüler için olan rotayı önceden haberdar etmeliler. Rahatına düşkünler ve diğerleri manzarayı bir tekneden görmek isteyebilir. Bremangerlandet Adası’nda bulunan Hornelen eşsiz manzara sunarken, uçurum da deniz seyrüseferinde kullanılıyor.

4. Slieve League, İrlanda

Slieve League’deki kayalıklar 601 m yüksekliğiyle Avrupa’daki en yükseklerden biri. İrlanda‘nın Atlantik Okyanusu’na bakan kıyısındaki Donegal County’de bulunan uçurumları diğerlerine göre daha erişilebilir. Ancak izleme alanına araçla gidebilmenin mümkün olmasına karşın izleme noktasının ötesine yalnızca deneyimli yürüyüşçülerin geçmesi gerekiyor. Yol boyunca erken dönem Hıristiyan manastır kalıntıları bulunuyor.

3. Cape Enniberg, Faroe Adaları

Cape Enniberg Faroe Adaları’nın en kuzey ucunda yer alıyor. Viboy Adası’nda yaklaşık 750 m yüksekliğe uzanıyor. Yürüyüşçüler için çok deneyimli ve bir kılavuz yardımıyla üst sıraya çıkmak mümkün, ancak bunu deneyen herkes ağır sislerin bir anda bastırdığını bilmeli. Yaz aylarında koya tekne gezileri düzenleniyor. Koy önemli bir kuş kolonisine ev sahipliği yapıyor ve bu nedenle gezginler dürbün getiriyorlar.

2. Etretat, Fransa

Étretat doğal kemerleri ve kayalıklarıyla ünlü küçük bir Fransız sahil kasabası. Muhteşem deniz kayalıkları ve yakınlarındaki tatil beldesi Gustave Courbet ve Claude Monet gibi ünlü sanatçıları cezbetmişti. Kuvars jeodları ile parıldayan çakıllı plaj denizdeki aşınmış dev oluşumlarla ve dramatik, sivri kayalıklarla kaplıdır. Kasabadan iki kemer de görülebiliyor ve üçüncüsüne ulaşım düşük gelgitte bir yürüyüşle mümkün.

1. Paracas Deniz Kayalıkları, Peru

Paracas Ulusal Koruma Alanı, Peru’nun güney kıyısında popüler bir doğa rezervi ve plaj destinasyonu. Rezerv büyük oranda su kenarında yoğunlaşmış olan kuşlar da dahil olmak üzere birçok yaban hayatı türüne ev sahipliği yapıyor. Plajlardaki saçaklı kayalıklar bu türlerden binlercesine ev sahipliği yapıyor. Paracas gezisi sahildeki volkanik kaynaklı renk kumdan adını alan Red Beach’i ya da Playa Roja ziyaret etmeden tamamlanmaz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here