Uçak Bileti

Arap Yarımadası’nda Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri olan Dubai, 1800’lerde küçük bir balıkçı köyü olarak kurulan ve 1950’lerde bölgede bulunan petrolün ardından Orta Doğu’nun en büyük turizm ve ticaret merkezi haline gelen bir dünya metropolü.

Arap kültürünün etkisiyle bin bir gece masallarının gizemli ve oryantal atmosferine sahip Dubai, turkuaz denizi, kayak pistleri, yemyeşil ağaçlıklı yolları ve göz alıcı mimari yapılarıyla insanı şaşırtan bir şehir. Çöldeki bir vaha görünümündeki kent, çok kültürlü yapısı, misafirperverliği ve gezilecek yerlerinin çeşitliliği ile günümüzün en popüler seyahat destinasyonlarından.

Dubai Gezilecek Yerler

Ortadoğu ve Basra Körfezi bölgesinde sürekli gelişen, dünya çapında bir kent olarak ticari ve kültürel bir merkez, kozmopolit bir metropol kenti olan Dubai, geniş ölçekli inşaat projeleri ve sportif karşılaşmaları ile de dünyanın ilgi odağı.

Son yıllarda turizm alanında yapılan yatırımlar sayesinde turist sayısında gözle görülür bir artış yakalayan Dubai, özellikle yüksek gelir grubuna sahip kitlelerin gözde turizm destinasyonlarından biri haline geldi.

Modernliğin oryantal kültürle birleştiği, pırıltılı cazibesiyle dikkat çeken Dubai’de gezilecek yerler sadece Orta Doğu’dan değil dünyanın dört bir yanından gelen turistlerle dolup taşıyor. Devasa gökdelenleri, modern ve büyük alışveriş merkezleri, yapay adaları ve süper lüks otelleri ile dikkat çeken bu Orta Doğu şehri, dünyaca ünlü eğlence mekanlarıyla da hayranlık uyandırıyor.

Mobil Uygulama

Aralarında dünyanın en yüksek binası olan Burj KHalife’nin de bulunduğu çok sayıda gökdelen ve yüksek binaları, iddialı bir proje olan insan yapımı Palmiye Adaları, lüks otelleri ve bölge ile dünyanın en geniş ölçekli alışveriş merkezleriyle bir sembol.

Şehir merkezindeki Dubai Müzesi, Jumeriah Camii, Bastakiya, Dubai Çeşmesi, Burj Khalifa, Dubai Marina, Palmiye ve The World Adaları, Majlis Sanat Galerisi, Şeyh Saeed Al Maktoum’un Evi, Miras Köyü en çok ziyaretçi alan yerler.

Kente 35 km mesafedeki Sharjah Emirliği’nin başkenti Sharjah da son yıllarda büyük değişim geçirdi, görülmeye değer.

Dubai Gezilecek Yerler

1. Dubai Müzesi

Dubai Müzesi

Dubai Müzesi, 1787’de yapılan El Fahidi Hisarı’nda yer alıyor. 1971’den bu yana müze olarak hizmet veriyor. Ülkede petrolün çıkarılmasından önce Dubai’de sürdürülen yerel yaşamı gözler önüne seren Dubai Müzesi, oldukça renkli bir müze.

Dubai’deki sosyal yaşamı, eski evleri, inci ticareti yapan tüccarları, kentin deniz yaşamını izleyebileceğiniz müzede, MÖ 3000 yılına ait tarihi eserler de sergileniyor. Dubai Müzesi’ni her gün 08.30-20.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2. Bastakiya

Bastakiya eski Dubai olarak da bilinen, şehrin ilk yerleşim yapılarının korunduğu, geleneksel Dubai sokaklarından ve evlerinden oluşan, Dubai’nin bohem atmosferinin hissedildiği otantik bir bölge.

Eski rüzgâr kuleleri ve dar sokaklarıyla meşhur Bastakiya’ya, El Fahidi Hisarı’ndan aşağı yürüyerek ulaşabilir, buradaki pek çok müze ve sanat galerisini gezebilirsiniz. Ara sokaklarda, kafelere dönüştürülen geleneksel Dubai evlerinde soluklanabilirsiniz.

3. Jumeriah Camii

Jumeriah Camii

Jumeriah Camii, Orta Çağ’da bölgede hüküm süren Fatımiler tarafından yaptırılan , İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Dubai’de Müslüman olmayanların içeri girebildiği tek cami olan Jumeriah, geceleri dikkat çeken ışıklandırmasıyla, Dubai’de en çok fotoğrafı çekilen yapıların başında geliyor.

4. Creek Park

Creek Park, çocuklar için dev trambolinler, oyun merkezleri ve çocuk parkları ile dolu. Ancak burası sadece çocuklara değil yetişkinlere de hitap ediyor. Bisiklet ve akülü araba kiralayarak ağaçlarla dolu bu parkın içinde güzel bir gezi yapabilirsiniz.

5. Burj Khalifa

Burj Khalifa, 828 m uzunluğa sahip 124 katlı dünyanın en uzun binası. İçerisinde Armani Oteli de barındırıyor. Burj Khalifa, ışıl ışıl görüntüsünün yanı sıra, sunduğu lüks hizmet ve servislerle her açıdan oldukça ihtişamlı bir yapı.

161 katlı binanın 124. katı bu manzarayı izlemek isteyenler için ayrılmış ancak bunun için 125-200 dirhem arası bir ücret ödeyerek bilet almak gerekiyor. Biletler erkenden tükendiği için alış işlemini en az bir gün önceden yapmakta fayda var.

Alışveriş merkezi, restoranlar, spor salonu, deniz akvaryumu, gökyüzü gözlem evi ve konut katlarını içeren bu muhteşem bina, Dubai’de ziyaret edilmesi gereken mekânların en başında geliyor. En üst katı gözlem evinde olan Burj Khalifa ziyaretçilerine, dünyanın en tepesinde olma hissini yaşama şansı veriyor. İsterseniz Dubai manzarasına karşı, At the Top’da birşeyler de içebilirsiniz.

6. Dubai Çeşmesi

Dubai Çeşmesi (Dubai Fountain) Dubai Alışveriş Merkezi’nin hemen önündeki Burj Khalifa Gölü üzerine kurulu, dünyanın en büyük dans eden çeşmesi olma ünvanına sahip.

Dubai şehir merkezinin en güzel gezinti alanlarından birinde yer alan çeşme 150 m yüksekliğe fışkıran sularıyla, hem Arapça hem de dünya şarkıları eşliğinde değişik koreografiler sunarak dans ediyor.

25 farklı renkte 1500 sualtı lambasıyla muhteşem bir şov sunan çeşmenin gösterileri her yarım saatte bir, hafta içi 18.00-22.00, hafta sonu ise 16.00-23.00 saatleri arasında izlenebiliyor.

7. Palmiye Adaları

Palmiye-Adalari

Yapım aşamasında Hollandalı mühendislerin çalıştığı yapay bir adalar grubu olan Palmiye Adaları, yaklaşık 7 senede tamamlandı. Palm Deira, Palm Jumeirah ve Jebel Ali olmak üzere üç farklı adadan meydana gelen bu turistik alan, günümüzde beklenen ilgiyi görmese de içerisinde yer alan ultra lüks rezidanslar, işletmeler, su parkları, oteller ve eğlence mekanları ile göz alıyor.

8. Dubai Mall Akvaryum

Dubai Mall Akvaryum (Dubai Aquarium), Dubai Mall’un alt katındaki bölümde dev bir akvaryum, üst kattakinde ise farklı balık ve deniz canlılarının olduğu hayvanat bahçesinden oluşuyor. Dubai’de iki farklı akvaryum seçeneği var.

İkinci seçeneğiniz ise Atlantis’te bulunan akvaryum. Buranın dekorasyonu Dubai Mall’daki akvaryuma göre daha çok beğeniliyor. Ayrıca akvaryumları etraftaki koltuklara oturarak izleyebilirsiniz.

9. Burj Al Arab Oteli

Burj-Al-Arab-Oteli-Dubai

Burj Al Arab Oteli, dünyanın ilk 7 yıldızlı süper lüks oteli. 381 m yüksekliğiyle yapay bir adacığın üzerinde gökyüzüne yükseliyor. Jumeria Sahili’nde yer alan otel, kıyıdan az önce ayrılmış, dalgalarda süzülen bir yelkenliye benzeyen mimari yapısıyla günümüzün modern mimari ikonlarından biri.

Belli periyotlarla renk değiştiren bir dış cepheye sahip olan ve 180 m’lik dünyanın en uzun avlusunu da içerisinde barındıran otel, muhteşem bir denizaltı restoranına sahip. Kıyıya her saat ulaşım hizmetinin sunulduğu Burj Al Arab’ı gezmek için otelde konaklama zorunluluğunuz da yok. Rehberli turlarla bu ihtişama tanık olabilirsiniz.

10. Wild Wadi Water Park

Wild Wadi Water Park, Eski Arabistan tarzında dekore edilen ve otantik bir vadinin içinde bulunan 4000 metrekarelik bir su parkına sahip. Dubai’nin en çok ziyaret edilen eğlence merkezi dersem pek de abartmış olmam. İçerde çocukların ve yetişkinlerin eğlenmesi her şey var.

11. Atlantis Hotel (Aquaventure Waterpark)

Palm Cumeyra Adası üzerinde inşa edilen ve 2008 yılında hizmete giren Atlantis Hotel, ihtişamlı mimarisinin yanı sıra çılgın eğlenceler yaşayacağınız devasa su parkıyla da adından söz ettiriyor. Özellikle genç turistlerin oldukça ilgisini çeken otel, maviliği ile ihtişamlı bir görünüm sergileyen plajlarıyla da tanınıyor. İçerisindeki yapay akvaryumlarda dalış ve yunuslarla yüzme imkanı da bulabileceğiniz bu lüks otel, şehirde keyifli zaman geçirebileceğiniz etkileyici noktalardan biri.

12. Ski Dubai Kayak Merkezi

Ski Dubai, Dubai’de sıcaktan bunaldığınız anda gideceğiniz ilk yer. Kayak merkezi Mall Of The Emirates alışveriş merkezinin içinde. Kızak, snowboard ve kayak yapmanın mümkün olduğu pistler için yanınızda malzeme taşımanıza gerek yok. Hem kendiniz hem de çocuğunuz için kıyafet ve kayak malzemelerini oradan kiralayabiliyorsunuz.

13. Dubai Safari Park ve Hayvanat Bahçesi

Dubai Hayvanat Bahçesi, Jumeirah’ta, Arabistan’a özgü birçok hayvan türünü barındırıyor. Bölgeye özgü avcı kuşlar, Arabistan’da yaşayan memeli hayvanlar ve kedi türleri hayvanat bahçesinde görebileceğiniz canlılardan sadece birkaçı.

Arap Yarımadası’nda Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan 7 emirlikten biri olan Dubai’de, alışveriş yapabilir, denizin ve güneşin keyfini çıkarabilir, renkli gece hayatında eğlenebilir, lüks restoranlarda enfes yemeklerin tadına bakabilir, heyecan verici spor aktivitelerine katılabilir ve bol bol gezebilirsiniz.

Dilerseniz Dubai’ye 2 saatlik uzaklıkta bulunan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dhabi’yi de ziyaret edebilirsiniz.

Dubai uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, Orta Doğu’nun en cazip şehirlerinden birinde unutamayacağınız bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz. BAE vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here