Uçak Bileti

Prag Dans Eden Ev (Dancing House), Çekya’nın başkenti Prag‘ın en çok ilgi gören ilginç mimari yapılarının başında geliyor. Dans Eden Ev anlamına gelen Dancing House, tarihi süreç içerisinde pek çok farklı mimariye ev sahipliği yapan Çekya’nın başkenti Prag’ı, modern mimaride de popüler kılıyor.

Her yıl şehri ziyaret eden binlerce kişinin şehirde uğradığı ilk duraklardan biri olan Dancing House’un önünde fotoğraf çekilmek Prag’da mutlaka yapılması gereken turistik aktivitelerden. Dancing House, şirket binası olarak kullanıldığı için halka kapalı, ancak binanın en üst katı restoran olarak hizmet veriyor.

Prag Dans Eden Ev

Prag Dans Eden Ev

Prag, Çekya‘nın başkenti ve her dakika romantizmi yaşamak isteyen aşıklara hitap eden enfes bir şehir. Barok tarzı mimarinin sadece dini yapılara değil, 19. yüzyıldan itibaren evlere kadar uygulandığı şehirde ilgi çeken modernist yapılar da yer alıyor.

Bunların elbette en ünlüsü, Hollanda kökenli bir sigorta şirketi olan Nationale-Nederlanden’in Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ın şehir merkezinde inşa ettirdiği Dancing House (Det dansende Hus).

Prag’ın akıl almaz tasarıma sahip mimari yapılarından Dans Eden Ev, Amerikalı Mimar Vlado Miluni tarafından 1992’de tasarlananmış. Postmodern mimari akımlarından dekonstrüktivist yapısıyla 1990’ların başında tasarlanan yapı 1996’da açılmış.

Mobil Uygulama

Çek mimar Valdo Milunic ve Kanadalı Frank Gary tarafından tasarlanan bu gözde yapı üzerinde hem hareketli hem de sabit unsurlar mevcut. Dans Eden Ev, iki gövdeden oluşuyor. Birinci gövde, eğimli sütunlar ile desteklenmiş cam bir kule. İkinci gövde ise nehre paralel olarak ilerleyen, dalgalı bir yapıya sahip.

Binanın dıştan görünümü partnerinin kollarında sallanan kadın bir dansçıyı andırıyor. Dans eden iki partneri sembolize ettiğinden binaya Amerikalı ünlü dans sanatçıları Fred Astaire and Ginger Rogers’dan dolayı, Fred and Ginger adı takılmış.

Garip bir biçimde dizayn edilen ilginç bina, Vltava Nehri’nin Resslova Caddesi’yle birleştiği köşede yer alıyor. Dancing House, özel bir ofis binası olarak kullanıldığı için ziyaret edilemiyor. Ancak binanın en üst katında yer alan restoran (Celeste) halka açık. Restoran haftanın 7 günü 07.00-24.00, mutfak bölümü ise 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Jiraskovo namesti, New Town, Prague 2, Czech Republic. Dans Eden Ev’e Prag metrosunun B hattını kullanarak Karlovo namesti istasyonu, 5 ve 17 numaralı tramvayı kullanarak ise Jiraskovo namesti durağında inerek ulaşabilirsiniz.

İstanbul Prag arasında her gün 20 sefer gerçekleştiriliyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları ile İstanbul-Prag arasında direkt uçuşlarla haftanın her günü, 2 saat 40 dakika sürede Prag Václav Havel Havalimanı’na ulaşıyorsunuz.

Prag uçak bileti için de turna.com sayfasını takip edin.

Dans eden ev hangi ülkede?

Çek Cumhuriyeti‘nin başkenti Prag’ın şehir merkezinde bulunuyor.

Dancing House mimarı kim?

Vlado Milunić ve Frank Gehry Prag’daki Dancing House’un mimarları.

Prag hakkında diğer içeriklerimi de mutlaka okuyun.

Prag Astronomik Saat

Prag Karl Köprüsü

Prag’a Nasıl Gidilir

Prag’da Görülmesi Gereken Yerler

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here