Uçak Bileti

Orta Avrupa’nın en sevilen turizm destinasyonları arasında bulunan Çekya; etkileyici mimari dokusu, göz kamaştıran doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle hayranlık uyandırıyor. Ülkeye gelen turistlerin uğrak mekânlarından olan başkent Pragi Pizen, Brno, Ostrava gibi pek çok önemli şehre ev sahipliği yapan Çekya, büyüleyici atmosferi ve enfes manzaralarının yanı sıra ülkeye renk katan sokak sanatçılarıyla da oldukça popüler. İşte masal diyarlarını andıran bu harika ülkede görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Çekya’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Karl Köprüsü

Karl Köprüsü (Charles Köprüsü), 1357 yılında Prag’da inşa edilen ve günümüzde şehrin sembol yapısı halinde geldi. Prag Kalesi,Mala Strana ve Stare Mesto’yu birbirine bağlayan Karl Köprüsü, Judith Köprüsü yerine inşa edildi. 516 metre uzunluğu ve 13 metre yüksekliğiyle Vltava Nehri üzerinde yer alan köprü, şehrin en popüler turistik yapılarından biri.

2. Prag Kalesi

Prag’a hâkim bir tepe üzerine 9. yüzyılda inşa edilen Prag Kalesi, şehrin en önemli gezi noktalarından. İlk inşa edildiği dönemde Premysl hanedanın kalesi olan Prag Kalesi, sonrasında Roma Germen İmparatorluğu’nun merkezi olarak kullanıldı. Günümüzde ise Cumhurbaşkanlığı Ofisi olarak kullanılan bu tarihi kalenin birçok kısmı 16. yüzyılda gerçekleşen yenileme çalışmaları sonucunda yapıldı.

Mobil Uygulama

3. Aziz Vitus Katedrali

Prag Kalesi içerisinde yer alan ünlü Aziz Vitus Katedrali, Prag’da saray kilisesi olarak inşa edilmiş ünlü bir katedral. 1344 yılında inşa edilen ve Prag kral ve kraliçelerinin taç giyme yeri ve ebedi istiratgahı olarak kullanılan bu ibadethane, Hz. Meryem’in tasvir edildiği vitrayları ve göz alıcı süslemeleriyle görenleri büyülüyor.

4. Kampa Adası

Kampa Adası, Prag Vltava Nehri’nin Şeytan Deresi kolunun oluşturduğu bir ada. Şeytan Deresi olarak da bilinen ve bu adı Malta Meydanı’nda yaşamış şeytani yaradılışlı olduğuna inanılan bir kadından alan ada, çevresinde yapılan kano turları nedeniyle Prag’ın Venediği olarak anıldı.

5. Petrin Tepesi

Prag‘da yer alan ve 15. yüzyılda üzüm bağları ile ünlü olan Petrin Tepesi, 1825 yılında halka açık bir alan haline dönüştürüldü. Şehir manzarasını izlemek ve kafan dinleyip temiz hava almak için ideal bir yer olan Petrin Tepesi’nde görebileceğiniz yerler arasında 1891 yılında Eyfel Kulesi örnek alınarak yapılan Petrin Gözlem Kulesi, Strahov Manastırı ve eğlenceli Aynalar Labirenti gibi pek çok yer bulunuyor.

Siz de Çekya uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu tarihi ülkenin göz kamaştıran güzellikteki yapılarını, sabaha dek süren partilerini ve zengin kültürel mirasını yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here