Uçak Bileti

Belçika’nın başkenti Brüksel, Avrupa Birliği toplantılarının da vazgeçilmez şehri olmasıyla biliniyor. Avrupa siyasetinde önemli bir konumda bulunan şehir, gezilip görülecek yerler anlamında da oldukça zengin.

Tarihi binaları, heykelleri ve müzeleri ile dikkat çeken bu eşsiz şehir, birbirinden güzel festivallere de ev sahipliği yapan canlı ve hareketli bir yerleşim yeri olarak, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Brüksel Seyahatinde Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Grand Place

Brüksel’in en kalabalık meydanı olan Grand Place, Barok ve Gotik mimarinin en muhteşem örneklerinin sergilendiği görkemli bir mimari görünüme sahip. İhtişamlı görünümü ile nefes kesen bu meydan, şehrin en ünlü turistik noktalarından biri.

Mobil Uygulama

2. Brüksel Belediye Binası

13. yüzyılda yapılan Brüksel Belediye Binası, şehrin mimarisi ile etkisi altına alan yapıları arasında yer alıyor. Özellikle 96 metre uzunluğundaki kulesi oldukça dikkat çeken bina, kraliyet ailesi mensupları tarafından bazı özel günler (düğün, nikah vs.) için kullanılabiliyor.

3. Manneken Pis

İşeyen çocuk heykeli olarak isimlendirilen Manneken Pis, günümüzde şehrin sembolü haline gelmiş durumda. Ünlü heykelin, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin getirdiği kıyafetlerle dolu bir elbise dolabı da bulunuyor. Bu elbiseler, bazı özel zamanlarda heykele giydirilebiliyor.

4. Atomium 

1958 yılında EXPO için inşa edilen etkileyici bir anıt olan Atomium da, şehrin sembol yapılarından biri. 9 çelik küreden oluşan anıtın gösterişli kürelerine yürüyen merdivenler ile çıkılabiliyor. En üstte bulunan küreden şehrin eşsiz manzarasını izlemek mümkün.

5. Mini Europe

Avrupa’nın en ünlü minyatür parkları arasında yer alan Mini Europe‘da yaklaşık 350 farklı minyatür yapı sergileniyor. Avrupa’nın en önemli yapılarından esinlenerek oluşturulan bu renkli park, şehre gelen turistlerin uğrak adresleri arasında bulunuyor.

Bu canlı ve hareketli şehre yaptığınız seyahat planını gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız, Brüksel uçak bileti fırsatlarına göz atarak, unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here