Uçak Bileti

Charleroi ve Willebroek Kanalları’nın kesiştiği noktada yer alan Belçika‘nın başkenti Brüksel, hem coğrafik hem politik bakımdan Avrupa’nın kalbi. Tarihe meydan okuyan taş sokakları, mimari dokusu, dik çatılı şirin evleri, yüzlerce çeşit birası, nefis kanalları ile Avrupa’nın sürprizlerle dolu şehirlerinden birisi.

Brüksel’de Görmeniz Gereken 5 Adres

1. Grand Place

Şehrin simgesi olan ve devasa büyüklüğe sahip olan Grande Palace, on yedinci yüzyıla ait barok tarzı dış mimarisine sahip dünyanın en güzel meydanlarından. Belçika kraliyet ailesinin resmi yaşam yeri olan Brüksel Sarayı’nın da bulunduğu meydanın çevresindeki sokaklara yiyecek içecek isimleri verilmiş. Gece gündüz bitmeyen bir kalabalığa sahip olan meydanda birbirinden güzel kafe ve restoranlar yer alıyor.

2. Manneken Pis 

Mobil Uygulama

Brüksel’in en ünlü simgesi olan, 61 santimetre boyunda bronzdan yapılmış işeyen çocuk heykeli Manneken Pis, aslında bir çeşme. Brüksel’e gelen tüm ziyaretçilerin önünde fotoğraf çektirdiği heykelin birçok hikayesi var. En çok anlatılageleni ise, bir Brüksel sakininin kaybettiği oğlunu tam bu noktada bulması üzerine, bu heykeli yaptırmış olduğu.

3. Güzel Sanatlar Müzesi

İçerisinde birçok farklı müzeyi barındıran Kraliyet Güzel Sanatlar Müzeleri, bir müzeler topluluğu olarak Brüksel’in ziyaret edilmesi gereken yerlerinin başında geliyor. On dokuzuncu yüzyıldan günümüze kadar olan eserlerin yer aldığı müzede, Otto’nun Adaleti, Yas, İkaros’un Düşüşü, Aziz Livinus’un Şehit Olması, Burgonyalı Antony’in Portresi ve Aziz Sebastianus’un Şehit Olması gibi önemli eserler sergileniyor.

4. Atomium

Çelikten yapılmış bir demir kristali hücresinin 165 milyar kat büyütülmüş hali olan Atomium, Brüksel’in son yıllardaki simgesi. 1958’de Dünya Fuarı için inşa edilen yapı demir kristali 18 metre çapında 9 bölümden oluşuyor. Atomium’un üst katına çıkıp kenti panoramik olarak izleyebilirsiniz.

5. St. Michel Et Ste-Gudule Katedrali

Beşinci yüzyılda yapılan ve renkli camlara sahip muhteşem bir Gotik yapı olan St. Michel et Ste-Gudule Katedrali Brüksel’in en ünlü dini yapılarından. Halen kraliyet düğünlerinde kullanılan katedral, içerisinde değerli eşyaların görülebileceği küçük bir müzeye de sahip.

Brüksel’e nasıl gidilir

İstanbul-Brüksel arasında, yaklaşık üç buçuk saatlik direkt uçuş seferleri bulunuyor. Haftanın yedi günü düzenlenen seferlerde, Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçaklar şehir merkezine 16 km mesafede yer alan Brüksel Havalimanı’na iniyor. Brüksel Havaalanından kente taksi, tren veya ile ulaşım mümkün. Pegasus Havayolları ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçaklar şehir merkezine 60 km mesafede yer alan Brüksel Charleroi Havalimanı’na iniyor. Brüksel Charleroi Havaalanı’ndan taksiyle veya yarım saatte bir hareket eden shuttle servisleriyle kent merkezine ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir Brüksel uçak bileti almak!

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here