Uçak Bileti

Brezilya, salsa ezgilerinin eksik olmadığı cıvıl cıvıl festivalleri, kilometrelerce uzanan göz alıcı plajları ile Güney Amerika’nın en popüler tatil noktaları arasında bulunuyor. Brezilya gezilecek yerler listesi ise binlerce yıllık tarihi yapıları ve muhteşem doğa alanlarıyla hayranlık uyandırıyor.

Samba ezgileriyle süslü Rio Karnavalı, dev gökdelenler kıyısında konumlanan güzel plajları ve tarihi yapılarıyla göz dolduran Brezilya, son yıllarda suç oranının oldukça artması ve ekonomisindeki olumsuzluklarla gündeme gelse de, dünya turizminin gözdesi olmayı sürdürüyor. İşte Brezilya’da keşfedilmesi gereken şehirlerden bazıları.

Brezilya Gezilecek Yerler

Defalarca Brezilya’nın en iyi plajı seçilen Porto de Galinhas, etrafınızda yüzen tropik balıklar ve berrak sularıyla büyüleyici bir tatil cenneti. Doğanın tüm güzelliğini sergilediği muhteşem bir yer. Ülkenin görülmeye değer diğer popüler plajları arasında; Copacapana, Baia do Sancho, Forno Beach ve Farol Beach de bulunuyor.

Eğer siz de yaz mevsimini çok seviyorsanız, Güney Yarım Küre’de yer alan bu tatil cennetine gidip, kışın soğuk günlerinden uzaklaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Brezilya’da Gezilecek Şehirler

  • Rio de Janeiro
  • Brasilia
  • Salvador
  • Morro de Sao Paulo, Bahia
  • São Paulo
  • Fortaleza
  • Foz do Iguazu, Parana
  • Maceió
  • Porto Alegre
  • Ouro Preto, Minas Gerais
  • Goiania
  • Vitória

1. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Ülkenin en büyük ikinci kenti olan Rio de Janeiro, Kurtarıcı İsa Heykeli ve Maracana Stadyumu’na sahipliği yapıyor. Ayrıca 1840 yılından bu yana düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından turist çeken Rio Karnavalı da, Rio de Janeiro şehri sokaklarına renk katıyor. Şehir, karnaval zamanında birbirinden etkileyici samba gösterilerine sahne oluyor.

Şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz eşsiz manzarasıyla ülkenin en ünlü seyir noktaları arasında bulunan Sugar Loaf Tepesi‘ne çıkmak için kullanabileceğiniz en kolay ve eğlenceli ulaşım yolu teleferik. İki kademeli olarak çalışan teleferiğin ilk durağı olan Urca’da en az Sugar Loaf Tepesi kadar güzel bir manzaraya sahip.

Ülkenin simgesi haline gelen Kurtarıcı İsa Heykeli, Brezilya’yı anlatan tanıtım filmlerinin de vazgeçilmez yapılarından biri. Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde bulunan İsa Heykeli, 1926 ve 1931 yılları arasında inşa edildi. Yaklaşık 710 metre yüksekliğindeki bu heykel, harika şehir manzarasıyla Tijuca Milli Parkı sınırlarında konumlanıyor.

Rio de Janeiro uçak bileti kampanyaları için turna.com e-mail listesine kaydolun. Uçak biletleri fiyatları ve sefer saatlerini görmek için de bilgi alabilirsiniz.

2. Brasilia

Brasilia

Brasilia, Brezilya’nın başkenti. Çağdaş şehir mimarisinin en güzel şehirlerinden biri olan Brasilia, ülkenin önemli bürokratik binalarına ev sahipliği yapıyor. Brezilya’nın tarihi ve turistik yerleri için merak duyuyorsanız Brasilia pek çok şey sunuyor. Brasilia Katedrali, Juscelino Kubitschek Bridge, Paranoá Lake, Juscelino Kubitschek Anıtı şehrin cazibe merkezleri arasında.

THY, GOL Linhas Aéreas ile Sao Paulo’dan aktarma yaparak Brasilia’ya ulaşabilirsiniz. Brasilia uçak bileti kampanyaları için turna.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

3. Salvador

Salvador da Bahia

Salvador, diğer adıyla Salvador da Bahia, Brezilya’nın Kuzeydoğu Bölgesi’nde yer alan bir eyalet olan Bahia’nın başkenti. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde olan şehir merkezi 17. yüzyıl ile 19. yüzyıl dönemine ait Portekiz kolonyel mimarisi ve anıtsal yapıları ile ünlü. Cidade baixa ve Costa Azul bölgesi, Camurujipe Nehri ve çevresi, Salvador Bahçesi Brezilya’nın en güzel yerleri listesine girmeye aday.

Tarihi dokusu ile masalsı bir görünümü bulunan Salvador da Bahia, 17. ve 19. yüzyıllar arasında inşa edilmiş. Yeni Dünya’daki en eski şehirler arasında gösterilen ve 1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan şehir, Portekiz Koloniyel Dönemine ait mimarisi ve yapıları ile adından söz ettiriyor.

Latam Airlines ve Lufthansa ile Frankfurt ve Sao Paulo aktarması yaparak şehre ulaşabilirsiniz. Web sitemizden Salvador uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

4. Morro de Sao Paulo, Bahia

Morro de Sao Paulo, Bahia

Araba girmesine hatta yayaların ayakkabıyla girmesine bile izin verilmeyen Morro de Sao Paulo, Bahia’deki Tinhare Adası’nın kuzey ucunda bulunan bir yerleşim yeri. Yalnızca bisiklet kullanımının serbest olduğu Morro de Sao Paulo, enfes doğası ve bakir plajlarıyla Brezilya’nın göz kamaştıran noktalarından. Şöyle sıcacık bir deniz tatili hayal ediyorsanız burayı muhakkak değerlendirin derim. 😍

5. São Paulo

Sao Paulo Brezilya gezilecek yerler

Güney Amerika’nın en büyük şehri olarak anılan São Paulo, 1554 yılında Portekizli Katolik Rahipler tarafından kurulmuş. Günümüzde turistlerin uğrak adresleri arasında yer alan şehir, suç oranının yüksekliğiyle de biliniyor. 1976 yılından bu yana gerçekleştirilen São Paulo Uluslararası Film Festivali ise şehrin en heyecan verici etkinliklerinden biri. Müzeler, katedraller ve parklar şehirde gezebileceğiniz başlıca yerler.

Sao Paulo uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

6. Fortaleza

Fortaleza, Brezilya’nın eyaletlerinden biri olan Ceará eyaletinin başkenti. Kuzeyinde Atlantik Okyanusu bulunan Forteleza, Brezilya’nın en büyük şehirlerinden biri. Kentin içindeki Praia de Iracema ve Praia Meireles plajları, kolonyal mimarinin hoş örneklerini görebileceğiniz Praia de Iracema sahili, kültür sanat sevenler için Centro Dragao do Mar de Arte e Culture şehrin en çekici yerlerinden.

Web sitemizde Fortaleza uçak bileti fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

7. Foz do Iguazu, Parana

Foz do Iguazu, Parana

Ve Brezilya gezilecek yerler listesinin olmazsa olması Iguazu Şelalesi. Dünyanın en büyük şelalelerinden biri olan Iguazu Şelalesi, Brezilya’nın doğal güzellikleri içinde en göz alıcı olanı. Şelale Brezilya’nın Parana eyaletinde bulunan Foz do Iguazu’da bulunuyor. Brezilya, Paraguay ve Arjantin sınırlarına dökülen bu şelaleyi görmek için dünyanın dört bir yanından insanlar Brezilya’ya gidiyor. Buradaki muazzam manzarayı izlerken size rakunlar, papağanlar ve Amazon’da yaşayan birçok farklı canlı türü eşlik edebiliyor.

8. Maceió

Maceio Brezilya gezilecek yerler

Brezilya’nın önemli turizm merkezlerinden olan Maceió, ülkenin en büyüleyici plajlarına sahip olmasıyla tanınıyor. Şehirdeki en ünlü plajlar arasında Paripueira, Frances, Gunga ve Pajucara plajları yer alıyor. Ayrıca, bir nehir ve okyanusun buluşma noktasında yer aldığı için konuklarına tatlı ve tuzlu suda yüzme imkanı sunan Marape Dunes de, muhteşem güzelliğiyle kendine hayran bırakıyor.

9. Porto Alegre

Porto-Alegre

1742 yılında Portekizli sömürgeciler tarafından kurulan Porto Alegre, bugün ülkenin kültür, ekonomi ve siyaset merkezilerinden biri haline geldi. Guaiba Gölü‘nun doğu kıyısında bulunan bu eşsiz şehir, restore edilerek şehre kazandırılan tarihi binaları ve etkileyici görünümüyle göz alıcı bir güzelliğe sahip.

10. Ouro Preto, Minas Gerais

Ayaklarınızın sürekli kum içinde kalmasından sıkılıp biraz da kültürel aktivitelerde bulunmak istiyorsanız, madencilerin kurduğu eski bir koloni şehri olan Ouro Preto sizin için doğru adres olabilir. Kasabanın adı ise ‘Kara Altın’ anlamına geliyor. Barok dönemi mimarisinin güzel bir örneği olan bu bölge, UNESCO tarafından da Dünya Mirası Listesi kapsamında değerlendiriliyor. Brezilya gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz güzel bir şehir.

11. Goiania

Goiania, Brezilya’nın Goiás eyaletinin başkenti. Şehir dairesel caddelerin etrafına yerleştirilmiş parkların, yemyeşil caddelerin ve yüksek binaların hoş bir kombinasyonuna sahip. Palmiyelerin altında dinlenebileceğiniz Vaca Brava Parkı, bambu ve mango ağaçlarının arasındaki Areiao Parkı, alışveriş için Feira da Lua Goiania’yı keşfetmeye başlamak için en doğru adresler.

12. Vitória

Vitoria Brezilya gezilecek yerler

Vitória, Brezilya’nın ‘Güneydoğu Bölgesi’ eyaletlerinden Espírito Santo’nun eyalet başkenti. Şehir birkaç nehrin denize kavuştuğu bir körfezde bulunan küçük bir ada üzerine kurulmuş. Güneşlenmenin tadını çıkarmak için harika bir yer olan Camburi Plajı, upuzun kumsalıyla Curva da Jurema Plajı, Penha Convent Manastırı, Anchieta Palace Vitoria’nın en turistik yerlerinden.

Brezilya uçak bileti kampanyalarını inceleyerek, ülkenin birbirinden renkli sokaklarında dolaşıp, tarihi yapıları ve masmavi sulara sahip plajları arasında keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Brezilya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here