Uçak Bileti

Barselona, İspanya’nın en ilgi çekici gezi duraklarından. Katalan kültürüne ev sahipliği yapan, eşsiz mimari yapıları, ülkesinde özgürlüğün simgesi ve ticaretin merkezi olan Barselona, aynı zamanda ünlü bir liman kenti.

İspanya’nın her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan popüler turizm destinasyonu Barselona’da mutlaka görülmesi gereken yerler, kısa süreli kent turunda listenizin olmazsa olmazları arasında.

Barselona uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Barselona’da Görülmesi Gereken Yerler

1. La Sagrada Familia

Mobil Uygulama

Antonia Guadi’nin imzasını taşıyan La Sagrada Familia Katedrali, Barselona’nın en önemli mimari ve dini sembollerinden biri. Art Nouveau mimari stilindeki bu göz alıcı masalsı yapıyı görmeden hiçbir Barselona seyahati tamamlanmış sayılmaz.

2. Casa Mila

Barselona’da mutlaka ziyaret etmeniz gerekenler listenizin ikinci sırasında yine ünlü mimar Antonio Gaudi’nin imzasını taşıyan bir diğer fantastik yapı olan Casa Mila, yani bir diğer adıyla La Pedrera yer alıyor.

Hiç düz duvarı olmayan dalgalı bir yapıya sahip bu binanın içi de tıpkı dışı gibi sürrealist ve masalsı bir dekorasyona sahip. Özellikle yaz dönemlerinde teras bölümünden şehrin panoramik manzarasını izlemeyi ve canlı caz müziği performanslarını dinlemeyi unutmayın.

3. Parc De La Ciutadella

Barselona’nın en bakımlı ve en güzel parklarından biri olan Parc De La Ciutadella, yemyeşil doğa ve göl manzarası eşliğinde dinlenmek, piknik yapmak ve bisiklet ve koşu gibi spor aktiviteleri yapmak için eşsiz bir mekân.

Ayrıca park içerisinde The Cascada Çeşmesi, Katalan Parlamento Binası, Barselona Hayvanat Bahçesi ve Zooloji Müzesi’ne ev sahipliği yapan Üç Ejderha Sarayı da yer alıyor.

4. Barri Gotic

Barselona’nın Tarihi Şehir bölgesi olan Barri Gotic, şehrin Orta Çağ’a ait kilise, manastır gibi yapılarının toplandığı en eski yerleşimlerinden biri. Etkileyici yapıların ev sahipliği yaptığı restoran ve kafelerin bolca bulunduğu bu nostaljik bölgeyi yürüyerek keşfetmek, Barselona’da yapılabilecek en keyifli aktivite.

5. Park Guell

Barselona’nın soylu ailelerinden Guelllerin ünlü mimar Antonia Gaudi’ye yaptırdıkları Park Guell, şehrin en büyük ve en gösterişli parklarından biri. Ünlü mimarın eşsiz mimari yeteneğini sergilediği park, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bu fantastik park yüksek Camel Tepesi üzerinde yer aldığı için buradan büyüleyici Barselona manzarasını izlemeden dönmeyin.

6. Barselona sahilleri

Avrupa’nın en renkli metropollerinden Barselona aynı zamanda Akdeniz’e nazır nefis bir kıyı kenti. Bu özelliği ile Barselona sahilleri deniz ve güneşin tadını çıkarmak isteyen turistler tarafından dolup taşıyor. Barselonata Beach, Icaria Beach, Marbella Beach ve Caldetes Beach şehre en yakın plajlar arasında.

Barselona’da ziyaret edilebilecek önemli mekânlar arasında, Barselona Akvaryumu, FC Barselona Müzesi ve Stadyumu, La Rambla ve El Raval semtleri, Joan Miro Vakfı Müzesi, Montjuic, Çağdaş Sanatlar Müzesi, Poble Espanyol, La Seu Katedrali, Picasso Müzesi ve şehri panoramik bir açıdan izleyebileceğiniz ve eğlence parklarında dolaşabileceğiniz renkli Tibidabo semti bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here