Uçak Bileti

Bulgaristan’ın başkenti Sofya 1,5 milyona yaklaşan nüfusuyla, ülkenin en büyük şehri. Balkan Yarımadası’nın merkezi ve Balkanların en büyük yerleşim yeri olan şehir, köklü tarihi geçmişi ve bu tarihi geçmişi yansıtan mimari yapılarıyla muhteşem bir seyahat rotası.

Sofya Havzası’nda yer alan şehir, Avrupa başkentleri arasında en eski tarihi geçmişe sahip yerler arasında. Bulgaristan’ın 28 kentinden biri olan Sofya, ülkenin batısında, Vitosha Dağı eteklerinde yer alıyor.

Sofya-Ucak-Bileti-Bulgaristan

Sofya Gezilecek Yerler

Bulgaristan ekonomisinin kalbi olan şehir, bölge ekonomisi için oldukça önemli. İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük hasar alan kent, savaş sonrasında yeniden inşa edilmiş. Modern ve geçmişi bir arada sunan mimari yapılar savaş öncesi ve sonrası olarak iki kategoride inceleniyor.

Neo Barok ve Neo Rönesans döneminin mimari eserlerinin görülebildiği Sofya sokakları, müzeleri, eklektik mimari yapıları ve birbirinden keyifli park ve bahçeleriyle insana huzur veriyor.

Mobil Uygulama

Sofya gezilecek yerler denildiğinde ilk akla gelen Steva Nedelya Katedrali, şehrin sembolü. Muhteşem kubbesi ve işlemeli duvarlarıyla kilise önemli bir turistik çekim merkezi.

Neo Barok tarzını yansıtan Alexander Battenberg Mozalesi, Vasil Levski Bulvarı’nde yer alıyor. Şehre gelenlerin mutlaka uğradığı bu simge yapı fotoğraf molası için tercih ediliyor.

Bulgaristan’ın genelinde yaygın bir kültür olan hamam ve saunalar Sofya’da da oldukça fazla. Merkez Hamamları olarak bilinen Tsentralnata Banya seramik mozaikli işlemeleriyle hem görsel hem de sağlık açısından tercih edilebilir.

Sofya Arkeoloji Müzesi, Ulusal Tarih Müzesi, Yeryüzü ve İnsan Müzesi, Ulusal Tabiat Bilimleri Müzesi de ziyaret edilebilecek müzeler arasında sayılıyor. Ayrıca, kent genelinde sayıları 20’yi aşan sanat galerilerinde yılın her dönemi zengin koleksiyonlar görülebiliyor.

Bulgaristan-Sofya-Bilet

Yemek kültürü olarak hem yerel hem de dünya mutfaklarının kolaylıkla bulunabileceği şehir merkezinde balık, vejeteryan, Akdeniz, Avrupa, Uzak Doğu ve Asya mutfaklarının örneklerine rastlanıyor. Her bütçeye hitap eden yiyeceği şehrin hareketli sokak ve caddelerinde tüketmek mümkün.

Sofya’ya Nasıl Gidilir

Sofya’ya Türkiye’den gitmenin en kolay ve kısa yolu hava yolu yolculuğu. İstanbul’dan haftanın 7 günü direkt uçuşlarla Sofya’ya çok kısa bir sürede ulaşmak mümkün. Bunun için bir uçak bileti almak yeterli. Özel araç ve otobüslerle yolculuk da seçenekler arasında.

Avrupa’nın en güzel başkentlerinden olan Sofya, Türkiye’ye olan yakın konumunu avantaja çeviriyor. Şehir, kısa bir tatil ya da uzun bir zaman diliminde soluklanmak, stres ve karmaşadan uzaklaşmak için ideal bir nokta.

NOT: Bulgaristan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here