Uçak Bileti

Antalya’nın Manavgat ilçesi sınırlarında bulunan Side, Anadolu dilinde nar anlamına geliyor. Bereketli bir coğrafyada kurulu olan Side’nin tarihi yazılı kaynaklarda Hititlere kadar uzanıyor. Anadolu’nun en eski yerleşim bölgeleri arasında gösterilen Side ve çevresinin MÖ 7. yüzyıldan önce kurulduğu düşünülüyor.

Side Tarihi

MÖ 7. yüzyılda göçlerle Side’ye gelen Yunanlarla başlayan farklı medeniyet ve devletlerden sırasıyla Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Antigonus, Ptolemaioslar, Bergama Krallığı ve Suriye Krallığı bölgede hakim olmuş.

Bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olan şehir, Rome döneminde köle ticaretinin sağladığı zengin ve parlak dönemiyle tanınıyor. Selçuklu ve Osmanlı döneminde Side’de yerleşim olmaması nedeniyle, şehrin üzerinde bu devletlere ait hiçbir iz bulunmuyor.

1800’lü yılların sonunda Yunan ayaklanması nedeniyle Girit’te zor günler geçiren Türklerinin yerleştirildiği Side, kendine has mimarisi ve köy evleri ilSide-Ucak-Biletie antik yapıların bir arada bulunmasıyla ilgi çekici bir merkeze dönüşmüş. Uzun yıllar Selimiye ismiyle anılan şehir, günümüzde Side ismini taşıyor.

Mobil Uygulama

Side Gezilecek Yerler

Antalya’nın en hareketli turistik merkezlerinden biri olan Side’nin en önemli sembolü Apollon Tapınağı. Mitolojide müzik, sanat, güneş, ateş ve şiirin tanrısı olarak geçen Apollon, kehanet yapan her şeyi bilen bir tanrı olarak ifade ediliyor. Zeus ve Letoo’nun oğlu, Artemis’in ikiz kardeşi olan Apollon, Roma mitolojisine ismini aynen geçirmeyi başaran tek tanrı.

Side gezilecek yerler arasında bulunan Apollon Tapınağı Akdeniz’in mavi sularının kıyısında birkaç sütundan ibaret olsa da şehre ziyarete gelen herkesin fotoğraf çekilmek için sıraya girdiği bir yer.

Side’de görülecek diğer yerler arasında bölgede gerçekleştirilen kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği Side Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro ve meşhur kumsalıyla Kumköy bulunuyor.

Side-Nasil-Gidilir

Side’ye Nasıl Gidilir

Türkiye’nin en çok yolcu trafiğine sahip havalimanlarından Antalya Havalimanı ya da Alanya Gazipaşa Havalimanı Side’ye gerçekleştirilecek seyahat için tercih ediliyor. Antalya uçak bileti aldıktan sonra Antalya şehir merkezinden doğuya Manavgat ve Alanya yönüne yaklaşık 70 kilometrelik kara yolculuğu yaparak Side’ye ulaşılıyor. Manavgat’a 7 km mesafede olan Side’ye çevre ilçelerden dolmuş seferi yapılıyor.

Akdeniz’in serin sularının kıyısında antik dönemin izlerini taşıyan Side, Antalya’nın en etkileyici yerleri arasında. Yılın her dönemi yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçinin geldiği şehir, deniz, kum, güneş tatilinin yanı sıra kültür ve tarihle bütünleşen bir seyahat için de ideal. Bu yolculuğun ilk adımı uçak bileti almakla mümkün.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here