Uçak Bileti

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Antalya, etkileyici plajları ve muhteşem doğasının yanı sıra irili ufaklı antik kentlere ve tarihi yapılara da ev sahipliği yapan zengin bir coğrafya. Antalya’nın pek çok ilçesine dağılmış olan bu antik kent ve tarihi eserler arasında dolaşırken kendinizi gizemli bir dünyada bulabilirsiniz.

Antik Kent Cenneti Antalya’da Görülecek 4 Yer

1. Perge Antik Kenti 

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday gösterilen Perge Antik Kenti, Antalya’nın Aksu ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Helenistik Dönem’de ortaya çıkan ve dönemin en önemli şehir merkezi olarak bilinen kentin günümüze ulaşan kalıntıları arasından çıkarılan heykellerin büyük bölümü Antalya Müzesinde sergileniyor.

2. Aspendos Antik Kenti 

Mobil Uygulama

Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan Aspendos Antik Kenti, Köprüçay (Eurymedon) nehri kenarına yapılmış. Anadolu’daki Roma tiyatrolarının günümüze sahnesi ile ulaşabilen en eski ve sağlam örneği olan Aspendos amfi tiyatrosu ile dünya çapında ünlenen kent, Milattan Önce 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulmuş.

3. Sillyon Antik Kenti 

Denizden 12 kilometre içeride bir ova ortasında yer alan Sillyon Antik Kenti‘nin Troia Savaşı’ndan sonra kurulduğu düşünülüyor. Antik dönemin en zengin yerleşim yerlerinden biri olan, günümüzde ise harabe duruma gelen bu tarihi kent, Yanköy köyü yakınlarındaki Koçhisar Tepesi üzerinde bulunuyor.

4. Phaselis Antik Kenti 

Kemer’in 16 kilometre batısında kalan Phaselis Antik Kenti, Milattan Önce 7. yüzyılda Rodoslular tarafından kurulmuş. 4 tane büyük ve önemli limanı bulunan kentin ortasında ise yaklaşık 25 metre genişliğinde bir cadde ve dükkanlar yer alıyor. Hamam, tiyatro, agora, su kanalları gibi yapılar da bulunan kent, Antalya’nın en gözde turistik bölgelerinden biri.

Antalya uçak bileti fırsatlarını takip ederek, tarihi ve kültürel dokusu ile dünyanın gözbebeği olan şehri ziyaret ederek, binlerce yıllık yapıları arasında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın. 

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here