Uçak Bileti

Spree ve Havel nehirlerinin arasında kurulu olan Berlin, 4 milyona yaklaşan nüfusuyla Almanya’nın en kalabalık şehri. 1961 yılından 1990’a kadar Doğu ve Batı Berlin olarak ikiye ayrılan kent, utanç duvarı olarak da anılan duvarın ortadan kalkmasıyla yeniden birleşti.

Prusya ve Alman İmparatorluğu’na başkentlik yapan şehir, farklı kültürleri buluşturan yapısı, hareketli sokakları, tarihi binaları, müze ve sanat galerileriyle Avrupa’da en çok turist ağırlayan destinasyonlar arasında bulunuyor.

Berlin Gezilecek Yerler

Berlin-Ucak-Bileti

Avrupa’da gece hayatıyla tanınan Berlin, oldukça renkli ve hareketli bir yaşama sahip. Açık hava partilerinden konsept kulüplere, boks ringi sahneden havuz eğlencelerine kadar farklı tarzda mekanlar eğlenmeyi sevenleri ağırlıyor.

Berlin gezilecek yerler arasında çok sayıda müze, doğal güzellik, sanat galerisi, tarihi yapı, park ve meydan bulunuyor. 1989 yılına kadar Berlin Duvarı ile birlikte şehri ikiye bölen Brandenburg Kapısı günümüzde ulusal bütünlüğün sembolü olarak kabul ediliyor. Almanların önemsediği bu kapı şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Mobil Uygulama

Geçmişte Doğu’dan Batı’ya geçiş noktası olan Checkpoint Charlie, zamanda yolculuk hissini yaşamak isteyenlerin duraklarından biri. Berlin Duvarı’nın son parçalarından biri bu kontrol noktasının yakınında görülebiliyor.

Müzeleriyle insanı büyüleyen şehirde Bergama ve Milet’ten parça parça taşınan eserlerin de sergilendiği, Zeus Tapınağı ve Milet’in Pazar Kapısı’nın bulunduğu Bergama Müzesi gidilmesi gereken yerlerin başında olmalı.

Sanat Müzesi (Gemäldegalerie Museum), Alman Teknoloji Müzesi (Deutsches Technikmuseum), Bauhaus Tasarım Müzesi (Bauhaus Museum für Gestaltung), Guggenheim Müzesi (Deutsche Guggenheim) de listede yer alabilir. Almanya’nın en uzun kulesi olan televizyon kulesi şehir manzarasını en iyi gözlemleyebileceğiniz nokta.

Charlottenburg Sarayı, Unter den Linden Caddesi, Alexanderplatz ile Spree Nehri’nin kenarındaki Nikolaiviertel Berlin’den ayrılmadan önce görülebilecek yerler arasında.

Berlin’e Nasıl Gidilir

Berlin-Nasil-Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Tegel Havalimanı’na, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Schönefeld Havalimanı’na her gün doğrudan uçuş gerçekleşiyor. Uçuş süresi 2 saat 50 dakika. Ayrıca farklı havayolu şirketleri ile Berlin uçak bileti alarak aktarmalı olarak uçmak da mümkün.

Avrupa’nın en eski ve tarihe tanıklık etmiş şehirlerinden biri olan Berlin, ziyaretçilerini etkisi altına alıyor. Şehri keşfetmek için Berlin uçak bileti seçeneklerine göz atmakta fayda var.

Otobüs Bileti