Uçak Bileti

Almanya’nın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olan Köln (Cologne), kültürü, sanatı, canlı gece yaşantısı, dini yapıları ve doğal güzellikleriyle etkileyici güzellikte. Ren Nehri kıyısında kurulu olan kentte yaşam Köln Katedrali çevresinde konumlanıyor.

Köln Katedrali aynı zamanda kentin en önemli sembolü. Yapımı 632 yıl süren katedral, 1248-1880 yılları arasında yapılan eklemelerle inşa edilmiş. Kölner Dom olarak isimlendirilen yapı 157 m yükseklik ve 7 bin metrekarelik genişliğiyle, Almanya’nın da en bilinen mimari eserleri arasında gösteriliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi ve dini yapı, şehre gelenlerin ilk uğradığı duraklardan.

Koln-Nasil-Gidilir

Yılın her dönemi hareketli olan şehirde Almanya’nın en eski birahaneleri bulunuyor. Çok sayıda yerel bira çeşidinin deneyimlenebileceği kentte, tarihi şehir birahaneleri önemli bir çekim merkezi. Bunlarda Eski Pazar ve Haymarket bölgesindeki birahaneler, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler olarak tanınıyor.

Päffgen, Gaffel Haus ve Malzmühle, kentin en iyi birahaneleri olarak öne çıkıyor. Köln’ü gördüm diyebilmek için bu birahanelerin ziyaret edilmiş olması gerekiyor.

Haftasonları hareketlenen şehir yaşamı, herkesin sokaklara akın etmesiyle kendini gösteriyor. Sınırlı bütçeyle seyahat edenler için çok sayıda alternatif mekan ve etkinliğin bulunabildiği şehirde, yerel halk oldukça samimi. Farklı kültür ve etnik kimliklerin hoşgörü ortamında birlikte yaşadığı ortamı her köşede hissetmek mümkün.

Mobil Uygulama

Bar, restoran, kafe ve barlar boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlerin tercihi. Kwartier Latäng, Friesenviertel, Belgischen Viertel, Studentenviertel, Südstadt ve Ehrenfeld gençlerin en çok ilgi gösterdiği bölgeler. Daha sessiz ve sakin bir çevreyi özleyenlerin Ren Nehri’nin öte yakasına geçmesi gerekiyor. Köln’ün doğal yaşam parkı olan Rheinpark, içerisinde bulunan botanik bahçesi, bitki ve hayvan varlığı ile soluklanmak isteyenlerin ilk kaçtığı duraklardan.

Koln-Almanya-Gezi

Köln’e Nasıl Gidilir

Almanya’nın Köln kenti, Türkiye’den çok sayıda direkt uçuşun olduğu bir destinasyon. İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya, Dalaman ve Kayseri havalimanlarından Köln’e direkt uçuş bulmak mümkün. Bunun için Köln uçak bileti seçeneklerine göz atmak gerekiyor.

Almanya’nın diğer kentleri ve başlıca Avrupa şehirlerinden havayolu (aktarma) bağlantısı yakalamak da mümkün. Demiryolu ve karayolu yolculukları da alternatif seçeneklerden.

Almanya’nın en güzel şehirlerinden Köln, ziyaretçilerine sunduğu farklı alternatiflerle, en güzel seyahat rotalarından biri.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here