Uçak Bileti

Huzur dolu atmosferi, leziz yemekleri, Antik dönemin izlerini taşıyan şirin sokakları ve güler yüzlü insanlarıyla tatili keyfe dönüştüren enfes bir Akdeniz adası olan Malta, aynı zamanda Avrupa’nın en küçük ülkelerinden. Etkileyici noktalarıyla büyüleyen Malta gezilecek yerler listesine tik atarken bu muhteşem ülkeyi keşfetmekten müthiş keyif alacaksınız. Malta’yı seyahat planlarınız arasına eklediyseniz, listedeki yerleri görmeden ayrılmayın.

Malta Gezilecek Yerler

Malta Gezilecek Yerler Listesi

  1. Valletta
  2. Ggantija
  3. Büyük Üstadlar Sarayı
  4. Gozo Adası
  5. Marsaxlokk
  6. Sliema
  7. Hagar Qim ve Mnajdra
  8. Azur Penceresi
  9. Mdina
  10. Hypogeum of Hal-Saflieni
  11. Mellieha Koyu

1. Valletta

Valletta

Malta gezi rehberi yazıma ilk olarak Valletta ile başlıyorum. Valletta, Malta’nın başkenti. Şehrin adı, Osmanlı’nın saldırı girişimini geri çeviren Malta Şövalyelerinin büyük ustası Jean de Valette’dan geliyor. Şehrin tarihi bölgeleri 1980’de UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiş.

2. Ggantija

 Ggantija

Ġgantija, Malta’nın Gozo adasında bulunan Neolitik tapınak kompleksi. Yaklaşık 5500 yıllık olan tapınaklar, dünyanın en eski dini yapılarından biri olarak biliniyor. Malta’nın diğer megalitik tapınaklarıyla birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Büyük Üstadlar Sarayı

 Büyük Üstadlar Sarayı

Büyük Üstadlar Sarayı’nda St. John Şövalyeleri ile ilgili çok güzel görseller bulunuyor. Sarayda dünyanın en iyi 16. ve 17. yüzyıl zırhlı şövalyeleri koleksiyonlarını görebilirsiniz.  Ayrıca Türkler ile ilgili bir bölüm de var. Malta gezilecek yerler listenize mutlaka dahil edin.

4. Gozo Adası

Gozo Adası

Gozo, Malta’nın ikinci büyük adası olma özelliğine sahip. Adanın en önemli kenti eskiden Rabat olarak bilinen Victoria. Gozo Adası’nın ekonomisi, Malta Adasının aksine daha çok tarım, çiftlik hayvancılığı ve balıkçılığa dayanıyor. Dantelleri ile ünlü olan adaya feribot seferleriyle Malta’dan ulaşabilirsiniz. Bir de Yunan mitolojisine göre Gozo, su perisi Kalypso’nun Odysseus’u eğlendirdiği Ogygie Adası olarak biliniyor.

5. Marsaxlokk

Marsaxlokk

Marsaxlokk, Malta’nın turistik kasabalarından biri. Kasabadaki göller ve nehirler buraya bir masal köyü havası veriyor. Küçük bir balıkçı kasabası olan yerde Pazar günleri bir balık pazarı kuruluyor. Özellikle limanda bulunan ‘Luzzu’ denilen rengarenk tekneler inanılmaz güzel. Bol bol fotoğraflamayı ihmal etmeyin.

6. Sliema

Sliema
Sliema, Malta'nın kuzeydoğu kıyısında büyük bir yerleşim ve ticaret bölgesi. Adanın en yoğun nüfuslu şehri olan Sliema'da alışveriş, barlar, yemek ve kafeler gibi imkanlar oldukça gelişmiş.
Burası çok sayıda kayalık plajı, su sporları ve otelleri ile tanınıyor. Konaklamanızı burada yapabilirsiniz.

7. Hagar Qim ve Mnajdra

Hagar Qim ve Mnajdra

Ülkenin güney kesiminde yer alan Hagar Qim ve Mnajdra, yapımı Milattan Önce 3600’lü yıllara dayanan tarihi tapınaklar. Filfla Adasını gören şahane manzarası ve ilginç mimarisiyle hayranlık uyandıran bu tapınaklar, sarp bir uçurumun üzerinde bulunuyor.

8. Azur Penceresi

Azur Penceresi

Çevresi, sualtı yaşamına ilgi duyanların gözde dalış noktalarından biri haline gelen Azur Penceresi, dalgaların yarattığı erozyonun etkisiyle aşınan kireçtaşlarının oluşturduğu bir doğa harikası. Azur Penceresi’nin ününe ün katan başka bir etken ise dünyanın en popüler dizilerinden Game of Thrones’un bazı sahnelerinin burada çekilmiş olması. Malta’da nerede denize girilir derseniz burayı değerlendirebilirsiniz.

9. Mdina

Mdina

Milattan Önce 700’lü yıllarda Fenikelilerin yerleşim yeri olduğu düşünülen bir antik kent olan Mdina, günümüzde ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden. Etrafı surlarla çevrili olan ve bozulmamış tarihi dokusuyla göz kamaştıran bu antik kent, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmeyi de başarmış.

10. Hypogeum of Hal-Saflieni

Hypogeum of Hal-Saflieni

Hypogeum of Hal-Saflieni ilk keşfedildiğinde, Neolitik Çağ’da ölülerin gömüldüğü bir mağara olduğu düşünülüyordu ancak daha sonra burasının kayaların oyulmasıyla oluşturulan oda ve hollere sahip bir yeraltı tapınağı olduğu görüldü. Paola bölgesi yakınlarındaki bu tapınağın en derin noktası yerin 10.6 metre altında. İçinden 7 binden fazla ceset kalıntısı çıkan bu tapınaktan çıkarılan bazı parçalar ise Malta Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor.

11. Mellieha Koyu

Malta’nın turkuaz mavisi sularında serinlemek isteyenler için cennetten bir köşeyi andıran Mellieha Koyu, ülkenin en popüler plajı. Tertemiz suları ve uzun kumsalıyla öne çıkan bu koy, yerel halk arasında Ghadira Koyu olarak da anılıyor.

Malta Hakkında Hap Bilgiler

Malta Hakkında Hap Bilgiler

Malta Nerede?

Malta, Sicilya’nın 90 km güneydoğusunda bulunuyor. Tunus, Libya ve İtalya’nın Lampedusa adalarına komşu bir ülke. Coğrafik konumu itibariyle Akdeniz’in kalbinde yer alıyor.

Malta’da Ne Yenir?

Malta gezilecek yerler arasında mekik dokurken karnınız acıktığında tatmanız gereken harika lezzetler var. Bizim boyoza benzeyen ‘Pastizzi‘ adı verilen hamur işini hemen he yerde bulabilirsiniz. ‘Timpana‘ adındaki bir çeşit makarna böreği, meşhur tavşan yemeği ‘Fenkata‘, sebze çorbası ‘Minestra‘ Malta’da ne yenir sorusunun cevaplarından.

Malta Kaç Günde Gezilir?

Malta küçük bir ada ülkesi, buraya kültür ve doğa turizmi için de deniz turizmi için de gidebilirsiniz. Hem gezelim hem de biraz denizin tadını çıkaralım derseniz 5 günlük bir süre yeterli olacaktır.

Malta Hangi Ay Gidilmeli?

Temmuz Ağustos aylarında hava sıcaklığı Malta’da çok yüksek oluyor. İlkbahar ve sonbahar başı, yani Mayıs ve Eylül ayları Malta’ya gitmek için en ideal aylar.

Malta Neyi İle Meşhur?

Malta sanırım en çok dil okulları ile meşhur. Ardından Malta şövalyeleri, Malta’nın denizi ve plajları, gece hayatı geliyor. Lezzetli yemeklerini de söylemezsek olmaz.


Malta ucuz mu
?

Malta çok pahalı bir ülke değil. Hatta diğer Avrupa ülkelerinin aksine oldukça uygun diyebilirim. Turistlerin Avrupa’da en fazla tercih ettiği ülkelerin başında geliyor.


Malta
ya gitmek için 10 Neden?

1. Dil okulları Malta’ya gitmek için başlı başına bir sebep.
2. Malta gezilecek yerler bu ülkeyi ziyaret etmeniz için en güzel nedenlerden.
3. Hareketli Malta gece hayatı ile eğlencenin dibine vurmak.
4. Malta kültürünü yakından tanımak.
5. Birbirinden güzel Akdeniz sahillerinde yüzmek.
6. Ilıman iklimi sayesinde yılın her ayı tatil yapmak.
7. Oldukça misafirperver bir halkı olması.
8. Diğer Avrupa ülkelerine göre ucuz olması.
9. Tüplü dalış başta olmak üzere harika sportif etkinlikler yapma imkanı.
10. Malta mutfağını deneyimlemek.

Malta denize girilecek yerler?

Golden Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay, St George’s Bay, Għajn Tuffieħa, The Blue Lagoon, St. Peter’s Pool, Imġiebaħ Bay Malta’da denize girilecek yerler arasında.

Avrupa’nın bu tatil cennetinde unutulmaz zamanlar geçirip, ülkenin kültürel ve tarihi geçmişi hakkında daha derin bilgiler öğrenmek istiyorsanız, Malta uçak bileti kampanyalarını değerlendirmeyi unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here