Uçak Bileti

Kredi kartları hayatımıza gireli 30 yıldan fazla zaman geçti. Hızla gündelik hayatımızın bir parçası olan kredi kartları ile iğneden ipliğe birçok ürünü bozuk para derdi olmadan, para üstü beklemeden, kasada uzun vakit geçirmeden alabiliyoruz.

Kredi kartlarının hayatımızda edindiği yer o kadar önemli ki Türkiye, Avrupa’da en çok kredi kartı ve banka kartı kullanan ülkelerden birine dönüştü. Kredi kartlarının 30 yıllık serüveninde kuşkusuz en önemli adımlardan biri de kredi kartlarını kullandıkça para ve puan biriktiren sistem. Alışveriş yaptıkça biriken puanlarla yeni alışverişlerin kapısı açılıyor ve indirimli alışveriş yapabiliyoruz.

Türkiye‘de en çok kullanılan kredi kartlarından Akbank Axess ile yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapılabiliyor. Axess, alışverişlerden Chip-para kazandırıyor, alışverişlerde taksit imkanı ile hayatı kolaylaştırıyor.

Chip-para nasıl kazanılır?

Akbank’ın Axess kartı ile anlaşmalı işyerleri ve online mağazalardan yapılan alışverişlerde harcama tutarına göre Chip-para kazanılıyor. Anlaşmalı işyerlerinin Axess’e özel taksit ya da Chip-para oranına göre kazanılan Chip-para miktarı ile taksit sayısı değişkenlik gösteriyor. İnternetten yapılan alışverişlerden de Chip-para kazanımı devam ediyor.

Biriken Chip-para’ya nereden bakılır?

Axess kartınızda biriken puanlarınızı online olarak buradan hemen öğrenebilirsiniz. Ayrıca, Akbank Axess kartta biriken Chip-para’yı kredi kartı güncel ekstresinden, Akbank Direkt İnternet şubesinden, alışveriş sırasında verilen kredi kartı slibinden ya da 444 25 25 numaralı Akbank Telefon Şubesi’nden öğrenebilirsiniz.

Axess Chip-para nerelerde kullanılır, geçerlidir?

Axess kartınızda biriktirdiğiniz Chip-paralar kartın üzerinde yer alan çip içerisinde saklanıyor. Axess üyesi işyerleri ve mağazalarda kartınızda biriktirdiğiniz Chip-paraların tamamını ya da bir bölümünü kullanarak harcama yapabilir, alışverişinizi bedavaya getirebilirsiniz. Burada Chip-paranızın ne kadarlık kısmını kullanacağınız tamamen sizin elinizde.

Ayrıca, chip paranızı turna.com’daki hesabınıza aktarıp uçak bileti veya otobüs bileti satın alırken kullanabilirsiniz. Üstelik turna hesabınıza aktardığınız chip paralar otomatik olarak 2 yıl daha geçerlilik kazanıyor.

Axess Chip-para nasıl kullanılır? Axess karttan Chip-para nasıl çekilir?

Axess kartınızda biriken Chip-para’yı kullanabilmek için alışveriş sırasında kasiyere Chip-paranızı kullanmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Kasada Akbank teknolojisiyle uyumlu pos cihazı varsa dilediğiniz tutarda Chip-parayı anında alışverişinizin ödemesi olarak kullanabiliyorsunuz. Kasada söylediğiniz tutar cihaza giriş yapılıyor, siz de şifrenizi girerek ödemeyi onaylamış oluyorsunuz.

Axess Chip-para ne zamana kadar kullanılır?

Akbank Axess kartta biriken Chip-para için son kullanım tarihi ikinci takvim yılının sonu. 2018’in herhangi bir ayında kazandığınız Chip-para’yı 31 Aralık 2020 tarihine kadar kullanmanız gerekiyor. Chip-para’yı hangi ay kazandığınız önemli değil. Yılın başında, ortasında ya da sonunda da kazansanız 2 takvim yılının sonunda puanlarınız siliniyor.

Chip-para uçak bileti veya otobüs biletine nasıl dönüşüyor?

Chip-para’larınız uçak biletine dönüşüyor desek, bunu nasıl karşılardınız? Turna.com‘un bu harika özelliği ile Turna üyeliğinize Akbank Axess kartınızda biriktirdiğiniz Chip-paraları aktarıp bu puanlarla dilediğiniz destinasyona uçak bileti veya otobüs bileti satın alabiliyorsunuz. Hem silinme riski olan Chip-paralarınız 2 yıl daha güvence altına alınıyor hem de yeni bir seyahatin kapılarını açıyorsunuz.

Chip-paralarınızı Turna üyeliğinize nasıl aktaracağınızla ilgili işlemlere https://www.turna.com/kredi-karti-puanlari adresinden detaylarına bakabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here