Uçak Bileti

Orta Asya’nın tarihi dokusu ve kültürel özellikleriyle öne çıkan ülkelerinden biri olan Afganistan, 3 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Son yıllarda ülkede yaşanan savaşların etkisiyle zor dönemlerden geçen Afganistan, bu acıların izlerini sarmaya çalışırken turizm açısından kaybettiği gücü de geri kazanmaya çalışıyor. İşte bu coğrafyada keşfetmeniz gereken yerlerden bazıları.

Afganistan’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Babür Bahçeleri

Ülkenin başkenti Kabil’de bulunan ve bölgenin en çok turist çeken yerlerinden biri olan Babür Bahçeleri (Bagh-e Babur), haftanın her günü ziyarete açık. 1528 yılında inşa edilen bu bahçeler, rengârenk çiçeklerle süslü görüntüsü ve huzur dolu atmosferiyle oldukça popüler. Babür İmparatorluğu’nun kurucusu olan Babür’ün anıt mezarı etrafına kurulan bu Babür Bahçeleri, İsmaili Ağa Han Vakfı tarafından restore edilerek günümüzdeki haline kavuştu.

2. Afganistan Ulusal Müzesi

Kabil şehir merkezinin kilometre güneybatısında yer alan Afganistan Ulusal Müzesi, Afganistan Emiri Emanullah Han tarafından kuruldu. 1992 yılından bu yana ziyarete açık olan bu müzede, ülkenin tarihi dokusunu gözler önüne seren arkeolojik eserlerin yanı sıra nümizmatik koleksiyonu da sergileniyor. Perşembe günleri dışında haftanın her günü açık olan Afganistan Ulusal Müzesi, tarihe meraklı gezginlerin uğrak adreslerinden.

Mobil Uygulama

3. Hz. Ali Türbesi

Ülkenin en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak anılan Mezar-ı Şerif şehrinde yer alan Hz. Ali Türbesi, şehrin en çok ilgi gören yapılarından biri. Şehre adını veren bu etkileyici türbe, Horasan ve Türkistan mimarisinin izlerini taşıyor. Turkuaz renkli çinileri ve görkemli görüntüsüyle hayranlık uyandıran Hz. Ali Türbesi’ne girerken ayakkabılarınızı çıkarmanız gerekiyor.

4. Cam Minare

Kültürel zenginliğiyle ülkenin en ünlü turistik yerleşim yerlerinden olan Ghor şehrine bağlı Şahrak ilçesinde yer alan Cam Minare, yaklaşık 65 metre yüksekliğe sahip. UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde bulunan ve ülkenin en öneli kültürel yapılarından biri olarak anılan Cam Minare, geometrik desenleri, el yazmaları ve minarenin yapımında kullanılan taşlarıyla dikkat çekiyor.

5. Herat Kalesi (İskender Kalesi)

Milattan Önce 3-4. yüzyıllarda inşa edilen Herat Kalesi (İskender Kalesi), yaklaşık bir buçuk milyonluk nüfusuyla Afganistan’ın ikinci büyük şehri olan Herat’te yer alıyor. Büyük İskender tarafından inşa ettirildiği için İskender Kalesi olarak da bilinen bu yapı tarih boyunca Gazneliler, Guriler, Selçuklular, Moğollar, Timuriler, Sefeviler tarafından da kullanıldı.

Eğer siz de bu ülkenin turistik noktalarını ve kültürel dokusunu daha yakından görmek istiyorsanız Afganistan uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Afganistan vizesi sayfamız üzerinden de detaylı bilgileri kolayca öğrenebilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here