Uçak Bileti

Balkanların ve Orta Doğu’nun en büyük camisi unvanını taşıyan Hacı Sabancı Camii, Adana’nın en önemli sembollerinden biri. Reşatbey semtinde, Merkez Park’ın güneyinde 1998 yılında faaliyete geçen camii, Seyhan Nehri’nin batı kıyısında konumlanıyor.

Toplamda 28 bin 500 kişiye ibadet imkanı sağlaması nedeniyle bölgenin en büyük camisi olarak nitelendirilen, Hacı Sabancı Camii, Adana şehir merkezinin birçok farklı noktasından görülebilmesi nedeniyle şehrin sembollerinden birine dönüşmüş.

Sekiz fil ayağı üzerine oturan camii, 20 bin kişilik kapalı, 8 bin 500 kişilik açık ibadet alanı ve son cemaat mahaliyle birlikte 6,600 metrekareye yayılan geniş bir alanı kaplıyor. Klasik Osmanlı tarzındaki mimarisindeki camii, genel görünümde Sultanahmet Camii’ne, plan ve iç mekan olarak ise Selimiye Camii’ne benzetiliyor. Caminin proje mimarı ise Necip Dinç.

Caminin 4 yarım kubbe, 5 kubbe ve 6 minaresi bulunuyor. Cami içerisinde bulunan hat eserlerinin tamamı hattat Hüseyin Kutlu’nun imzasını taşıyor. Camii çinileri klasik İznik çinisi tekniği kullanılarak yapılmış. Camiinin güney cephesinde bulunan dört adet pano, büyüklük bakımından dünyada en büyük cami panoları olarak biliniyor.Camideki nakış eserleri ve çini desenleri de Mimar Nakkaş Semih İrteş’e ait.

1988 yılında temeli atılan caminin 65 bin metrekarelik arsası Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Diyanet Vakfı’na devredildikten sonra, düzenlenen bağış kampanyası ile caminin yüzde 50’si tamamlanmış. Geri kalan yüzde 50’lik bölüm Hacı Sabancı ve onun ölümünden sonra ailesi tarafından karşılandığından caminin adı da Hacı Sabancı Merkez Camii halini almış.

Mobil Uygulama

Adana’ya Nasıl Gidilir

Haci-Sabanci-Camii

Adana yurtiçi ve yurtdışı havayolu bağlantılarıyla oldukça şanslı bir şehir. Çukurova Bölgesi’nin en yoğun yolcu trafiğine sahip Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan birçok noktaya ulaşmak mümkün. Adana Havalimanı’na yurtiçinden İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, Diyarbakır Havalimanı, Trabzon Havalimanı ve Van Havalimanı’ndan direkt uçak seferi bulunuyor. Adana uçak bileti bu güzel şehri keşfetmek için atılacak ilk adımlardan biri.

Yurtdışından ise Lefkoşa, Bremen, Beyrut, Cidde, Münih, Erbil, Stuttgart, Düsseldorf ve Köln’den bağlantı sağlanıyor. Adana Havalimanı’na seferi bulunan hava yolu şirketleri arasında Türk Havayolları, Anadolujet, Pegasus Havayolları, Borajet, SunExpress, Onur Air, Atlas Global, Germania Airlines ve Flynas’ı saymak mümkün.

Hava yolu ulaşımı dışında demiryolu ve karayolu seçenekleri ile şehre ülkemizin başlıca kentlerinden rahatlıkla gelinebiliyor.

Adana otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Lezzetli yemekleri, sıcakkanlı insanları, yemyeşil park ve bahçeleriyle Çukurova’nın merkezi Adana, yılın her dönemi keşfetmeye değer güzellikte.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here