Uçak Bileti

Türk turistlerin vizesiz seyahat edebildiği Kuzey Amerika ülkelerinden biri olan Barbados, keyif ve huzur dolu bir tatil adresi arayanlar için harika bir turizm destinasyonu. Turkuaz renkli berrak suları ve masal diyarlarını andıran güzelliğiyle göz kamaştıran plajlarıyla ünlenen bu ada ülkesi, tropik iklimi ve yıl boyunca 25 derecenin altına düşmeyen havasıyla yılın her mevsimi ziyaret edilebiliyor. Barbados’a 1500’lü yıllarda gelen ve ada üzerindeki ağaçları bıyıklı bir adama benzeten Portekizliler tarafından Los Barbados (Bıyıklı) olarak anılmaya başlanan ülke, doğal güzellikleri ve sıcakkanlı insanlarının yanı sıra kültürel dokusu ve tarihi yapılarıyla da öne çıkıyor. İşte bu harika ada ülkesinde gezip görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Barbados’da Görmeniz Gereken 3 Yer 

1. Harrison Mağarası

St. Thomas bölgesinde yer alan Harrison Mağarası (Harrison’s Cave), ülkenin en önemli jeolojik oluşumlarından biri. Gizemli ve çarpıcı görüntüler oluşturan sarkıtları, dikitleri ve sütunlarıyla ilgi çeken bu mağara, 1981 yılında bu yana ziyarete açık. İçinden geçen otobüsler ise bu mağarayı ilginç kılan bir diğer özellik. Harrison Mağarası’nı gezmek isteyenler bu tramvaylara binerek ya da rehberli yürüyüş turlarına katılıp, dar su kanalları arasında macera dolu bir keşif yolculuğuna çıkabilir. Ülkenin tatlı su kaynağı olarak da kullanılan bu mağaradan çıkarılan su dünyanın en saf ve temiz içme suları arasında gösteriliyor.

2. Flower Forest Park

Mobil Uygulama

Adanın orta bölümünde bulunan Bloomsbury şehrinin Saint Joseph köyünde konumlanan Flower Forest Park, enfes doğası ve dingin atmosferiyle ülkenin en popüler turistik noktaları arasında. Kartpostal karelerinden fırlamış izlenimi uyandıran nefis manzaraları, görkemli tropik ağaçları ve rengarenk çiçeklere sahip bitkileriyle göz kamaştıran bu doğal park, kendisini doğanın kollarına bırakmak isteyen turistler için harika güzellikler saklıyor. Yaklaşık 200 bin kilometrekarelik bir alanı kaplayan Flower Forest Park, haftanın her günü 08.00 – 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

3. Hillaby Dağı

Ülkenin sembol yeryüzü şekilleri arasında bulunan Hillaby Dağı, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Deniz seviyesinden 340 metre yükseklikte olan bu görkemli dağ, Doğu Karayip Adaları’nın en yüksek dağı olarak anılıyor. Zirvesinde yer alan Aziz Andrew Kilisesi, yemyeşil görüntüler oluşturan şahane doğası ve nefes kesen güzellikteki manzarasıyla da adından söz ettiren Hillaby Dağı, maceraperest turistlerin ve dağcıların en sevdiği ziyaret noktalarından.

Seyahatlerinde sakinlikten ve doğanın enfes manzaralarından uzaklaşmak istemeyen turistler, Barbados ucuz uçak bileti fırsatlarına göz atarak, unutulmaz anılar biriktirebilecekleri bir seyahatin ilk adımlarını atabilir. Ayrıca sitemiz üzerinden tüm havayolu şirketleri ve bilgilerine ulaşabilirsiniz.

NOT: Barbados vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here